let’s talk
littekens

Littekens kunnen als storend worden ervaren. Een hypertrofisch litteken wordt ook wel verheven of verdikt litteken genoemd. Bij een atrofisch litteken is er sprake van een tekort aan weefsel, waardoor de huid dun en doorschijnend oogt. Met verschillende behandelingen kunnen we littekens behoorlijk verminderen en vervagen. Omdat littekenweefsel een andere structuur heeft dan de omliggende huid, blijven ze in de meeste gevallen toch enigszins zichtbaar.

Benieuwd wat we kunnen betekenen?

behandelingen

microneedling

Bij atrofische littekens én bij verdikte, soms nog rode littekens die niet ouder zijn dan een jaar kan microneedling ingezet worden. Tijdens een microneedling behandeling glijden er hele kleine, vibrerende naaldjes over de huid die de fibroblasten stimuleren om meer collageen aan te gaan maken. SkinPen microneedling is FDA-goedgekeurd. Deze behandeling helpt de huid te herstructureren, komt de kleur van littekens ten goede en atrofische littekens kunnen dankzij de verhoogde collageenproductie ‘opvullen’.

CO2 laser

Een CO2 laserbehandeling kan oudere littekens aanpakken. Het sterk geconcentreerde laserlicht veroorzaakt hitte in het huidweefsel. Daardoor komt een regeneratieproces op gang waardoor de huidstructuur verbetert en het litteken verzacht. Atrofische littekens kunnen dankzij de verhoogde collageenaanmaak ‘opvullen’. Hypertrofische littekens kunnen soepeler worden. Een laserbehandeling kan ook de rode of bruine kleur van een litteken verminderen.

TCA peeling

TCA peelings kunnen atrofische littekens (zoals acne littekens) verzachten door de aanmaak van collageen te stimuleren, waardoor het litteken opgevuld wordt en de structuur ervan verbetert.

face to face is
always better

Benieuwd hoe een kleine behandeling je veel kan brengen? Tijdens een consult nemen onze specialisten je graag mee in alle opties die aansluiten op je wensen. Zo beslis je weloverwogen.