let’s talk
botulinum toxin injections

De meeste mensen weten wel dat botulinetoxine – oftewel Botox™ – expressierimpels vermindert. Maar met Botox™ kunnen ook niet-cosmetische resultaten worden bereikt. Bij overmatig zweten, knarsetanden, spanningshoofdpijn en migraine kan het middel ook helpen. Onze artsen kunnen Botox™ zo inzetten dat de kwaliteit van je leven aanzienlijk verbetert.

Benieuwd wat we kunnen betekenen?

behandelingen

botulinetoxine tegen klachten

Afhankelijk van de oorzaak van je klachten kijken we of Botox™ die klachten kan verlichten en of een combinatie met andere behandelingen nog meer resultaat geeft. Onze artsen luisteren goed naar jouw verhaal en doen eventueel lichamelijk onderzoek.
Bij overmatig zweten worden tijdens een hyperhydrosis-behandeling met kleine prikjes de zweetkliertjes stilgelegd op de plekken waar dat nodig is, bijvoorbeeld in de oksels of op de handpalmen of voetzolen. De behandeling van de oksels is niet erg pijnlijk. Bij een behandeling van de handpalmen en voetzolen geven we zo nodig een plaatselijke verdoving. Dat je na deze therapie op andere plekken van het lichaam meer gaat zweten, is trouwens een fabeltje.

In het geval van hoofdpijn proberen we eerst vast te stellen of deze wordt veroorzaakt door spierspanningen. Is dat het geval, dan zullen er kleine prikjes gezet worden op die plekken waar de spieren zich onnodig samentrekken, zoals de nek, de schouders en het gezicht.

Bij de behandeling van migraine kunnen de spieren van het voorhoofd, de slapen, de schedelbasis, de nek, schouders en rug behandeld worden om overbodige pijnprikkels te voorkomen, zodat het pijnprikkelfiltersysteem zich kan herstellen.

Is er sprake van knarsetanden dan wordt de Botox™ geïnjecteerd in de kauwspieren, waardoor de kaak ontspant en het tandenknarsen zal stoppen. Hierdoor beschadig je het gebit niet langer en kunnen hoofdpijnklachten verminderen. Doordat de kauwspier minder wordt gebruikt, zal hij krimpen, waardoor het gezicht een zachtere uitstraling krijgt.

face to face is
always better

Benieuwd hoe een kleine behandeling je veel kan brengen? Tijdens een consult nemen onze specialisten je graag mee in alle opties die aansluiten op je wensen. Zo beslis je weloverwogen.