let’s talk
pigmentation

De behandelingen voor pigmentvlekken zijn erop gericht om het te veel aan pigment in de huid te verwijderen of te vernietigen. Om de pigmentproductie te remmen en ervoor te zorgen dat de vlekken niet terugkomen, kun je na de behandeling thuis bepaalde huidverzorgingsproducten gebruiken. Bij sommige pigmentstoornissen wordt samen met de dermatoloog bekeken of medicijnen een uitkomst bieden.

Benieuwd wat we kunnen betekenen?

behandelingen

alexandrite laser

De Alexandrite laser is de gouden standaard op het gebied van verwijderen van pigmentvlekken. Het gaat dan voornamelijk om het verminderen van ouderdomsvlekken en zonschade. Het pigment absorbeert de laserstraal en zet deze om in warmte, hierdoor worden de pigmentcellen vernietigd, met als resultaat dat de pigmentvlek verdwijnt.

IPL

IPL (intense pulsed light) is – net als laser – een vorm van lichttherapie. Hiermee kunnen pigmentophopingen zoals ouderdomsvlekken of zonneschade effectief behandeld worden. Bij IPL wordt een geconcentreerde lichtbundel op de huid gericht. Dit licht wordt door het pigment omgezet in warmte, waardoor het pigment uiteenvalt en wordt afgevoerd.

fruitzuurpeelings

Bij fruitzuurpeelings worden op de huid verschillende zuren aangebracht, die de dode huidcellen losweken. Ook reguleren deze peelings de talgproductie, zodat de huid minder snel vet wordt. Het toplaagje van de huid schilfert af en daarmee wordt ook het overtollige pigment afgevoerd. De fruitzuurpeeling is geschikt als er sprake is van een meer egale hyperpigmentatie.

TCA peeling

Bij de TCA peeling wordt een stof op de huid aangebracht die de celdeling doet versnellen. De opperhuid vernieuwt zich daardoor in verhoogd tempo, waardoor het overtollige pigment verdwijnt. De TCA peeling is geschikt als er sprake is van een meer egale hyperpigmentatie.

microneedling

Tijdens een microneedling behandeling glijden er hele kleine, vibrerende naaldjes over de huid die de fibroblasten stimuleren om meer collageen aan te gaan maken. SkinPen microneedling is FDA-goedgekeurd. Deze behandeling helpt de huid te herstructureren. Het bovenste huidlaagje schilfert (met pigment en al) af.

C02 laser

De fractionele CO2 laser kan worden ingezet om de bovenste huidlaag te verwijderen en de huid van kleur te doen veranderen. Verder stimuleren de laserstralen de huidregeneratie, waardoor de huidkwaliteit aanzienlijk verbetert. Het stimuleert de fibroblasten om meer collageen en elastine te gaan produceren.

fruitzuurpeelings

Bij fruitzuurpeelings worden op de huid verschillende zuren aangebracht, die de dode huidcellen losweken. Dat zorgt voor een frisse teint en een verbeterde huidstructuur. Ook reguleert deze peeling de talgproductie, zodat de huid minder snel vet wordt.

microdermabrasie

Microdermabrasie werkt als een intensieve peeling. Er worden microkristallen op de huid geblazen en direct weer afgezogen. Daarmee worden de dode cellen van de opperhuid losgemaakt en verwijderd, en komt een jongere huidlaag aan de oppervlakte. Tegelijk wordt de aanmaak van nieuw collageen en elastine gestimuleerd, zodat de huid verstevigt en versoepelt.

Ultherapy™

Bij Ultherapy™ worden met geluidsgolven de diepere huidlagen verhit, waardoor bepaalde cellen (fibroblasten) gestimuleerd worden om meer collageen en elastine te gaan produceren. De verhitting kan wel wat gevoelig zijn. Na de behandeling is er sprake van een lichte roodheid en zwelling, maar je kan wel al je dagelijkse bezigheden weer oppakken. Meestal is er maar één behandeling nodig. Het effect is jaren zichtbaar.

microneedling

Tijdens een microneedling behandeling glijden er hele kleine, vibrerende naaldjes over de huid die de fibroblasten stimuleren om meer collageen aan te gaan maken. SkinPen microneedling is FDA-goedgekeurd. Deze behandeling helpt de huid te herstructureren.Het resultaat: een verbeterde huidstructuur en een stralende teint.

face to face is
always better

Benieuwd hoe een kleine behandeling je veel kan brengen? Tijdens een consult nemen onze specialisten je graag mee in alle opties die aansluiten op je wensen. Zo beslis je weloverwogen.