let’s talk
skin abnormalities

De meest voorkomende huidafwijkingen zijn moedervlekken, fibromen, lipomen en huidcysten. Huidafwijkingen kunnen worden verwijderd met een kleine ingreep. Een behandeling duurt zo’n 10 à 40 minuten en gebeurt onder plaatselijke verdoving. Soms moet het wondje gehecht worden. Bij enige verdenking op kwaadaardigheid wordt het weefsel direct opgestuurd naar een erkend laboratorium en onderzocht door een gespecialiseerde klinisch patholoog.Benieuwd wat we kunnen betekenen?

behandelingen

curretage

Bij curettage wordt met een scherpe lepel of een ringvormig instrument (een curette) de huidafwijking oppervlakkig afgeschraapt van de huid.

exisie

Excisie betekent letterlijk ‘uitsnijden’. Bij deze chirurgische ingreep wordt het afwijkende weefsel in zijn geheel verwijderd.

shave exisie

Shave excisie. Het woord zegt het al: de afwijking wordt van de huid geschaafd, waardoor er een oppervlakkig schaafwondje ontstaat dat niet gehecht hoeft te worden.

CO2 laser

Wratten of andere oneffenheden kunnen met de CO2 laser worden behandeld. De geconcentreerde bundel infrarood licht warmt de watermoleculen in de huid extreem op, waardoor de wrat of oneffenheid als het ware verdampt.

face to face is
always better

Benieuwd hoe een kleine behandeling je veel kan brengen? Tijdens een consult nemen onze specialisten je graag mee in alle opties die aansluiten op je wensen. Zo beslis je weloverwogen.