let’s talk
couperose

Couperose is een veelvoorkomende aandoening waarbij kleine bloedvaatjes in het gezicht verwijden, waardoor rode vlekken en lijntjes ontstaan. Dit gebeurt meestal als gevolg van zwakte of beschadiging van de vaatwand, wat kan leiden tot een rode, geïrriteerde huid, vooral op de wangen, neus, kin en voorhoofd.

Benieuwd wat we kunnen betekenen?

behandelingen

Nd:YAG laser

Gaat het om enkele rood of roodpaarse vaatjes in het gezicht of lichaam, dan wordt de Nd:YAG laser gebruikt. Deze laser is erg effectief voor het verwijderen van gesprongen vaatjes en laten omliggend weefsel geheel intact. Het bloedvat absorbeert het licht en zet dit om in warmte. De warmte zorgt ervoor dat de vaatwand samentrekt, waardoor het bloedvat zijn functie verliest en het lichaam het opruimt.

IPL

Wanneer er sprake is van een netwerk aan vaatjes, wordt er IPL gebruikt. Soms gebeurt dit in combinatie met de Nd:YAG. De bloedvaten absorberen het licht van de IPL en deze worden vervolgens door het lichaam opgeruimd.

face to face is
always better

Benieuwd hoe een kleine behandeling je veel kan brengen? Tijdens een consult nemen onze specialisten je graag mee in alle opties die aansluiten op je wensen. Zo beslis je weloverwogen.