everything on vpl

Everything you need to know about our treatments, products, risks and aftercare.

Everything on hero image vpl 0002 JOSE 3380 skin hair
Treatments Drops

vpl

Met VPL (variable pulsed light) worden in één keer 5 verschillende lichtpulsen gegeven die elk een eigen golflengte hebben. VPL is dus – net als de laser – een vorm van lichttherapie. Het werkingsmechanisme is dan ook gebaseerd op hetzelfde principe: lichtenergie wordt omgezet in warmte. Die energie wordt alleen geabsorbeerd door kleurdragers (chromoforen) van moleculen. Dat klinkt ingewikkeld, maar het komt hierop neer: de energie wordt alleen opgenomen door pigment (in de huid of de haren) en in rode bloedcellen.

De energie – en dus de warmte – komt precies terecht op het punt dat behandeld moet worden: via het pigment in haren in de haarzakjes (bij het bestrijden van ongewenste haargroei), in het pigment in de huid (bij het verwijderen van pigmentvlekken) of in de bloedvaatjes (bij een behandeling tegen couperose). Omdat grijze en lichtblonde haren nauwelijks pigment bevatten, kunnen die niet met VPL behandeld worden.

Ook bij acne kan een VPL-behandeling resultaten boeken. De lichtimpulsen doden de bacteriën die de acne verergeren en verminderen de roodheid die door de ontstekingen ontstaat. En ten slotte: VPL stimuleert de collageenproductie, waardoor de huid steviger en veerkrachtiger wordt.

${ treatmentList.treatmentList.title }

${ table.key }
${ table.value }
0011 KENNETH 4186 armpits chest hair