everything on upper eyelids

Everything you need to know about our treatments, products, risks and aftercare.

Everything on hero image upper eyelids 0007 LAUREN 2159 eyelid nose
Treatments needle

upper eyelid correction

Wanneer de huid van het bovenooglid slapper wordt en daardoor ‘uitrekt’, kan een deel van het ooglid zelfs op de wimpers komen te rusten. Soms gaat dit samen met de aanwas van vetweefsel, waardoor de huid ook nog eens iets naar voren wordt geduwd. Dat geeft niet alleen een vermoeide blik, maar je kunt ook last krijgen van een zwaar en moe gevoel rond de ogen, hoofdpijn, smet en een beperking van het zicht.

Een bovenooglidcorrectie (blepharoplastiek) is dan de oplossing. Met deze chirurgische ingreep worden de overtollige huid van de bovenoogleden en een eventueel teveel aan vetweefsel verwijderd. Zo ontstaat er weer een frisse, open blik. Het litteken komt vrijwel geheel in de plooi van het bovenooglid te liggen, waardoor het niet of nauwelijks opvalt.

Soms wordt een bovenooglidcorrectie gecombineerd met een lift van de wenkbrauwen of een onderooglidcorrectie.

Als het spiertje dat het bovenooglid omhoog trekt niet goed functioneert, ontstaat een continu ‘hangend’ bovenooglid. In dat geval helpt een ptosis-operatie. Al deze ingrepen worden uitgevoerd door onze onze oculoplastisch– en orbitachirurg (een chirurg die is opgeleid in de behandeling van ooglid- en oogkasafwijkingen).

${ treatmentList.treatmentList.title }

${ table.key }
${ table.value }
0052 MANON 5753 nose